Paljenjem prve svijeće započeo "Advent na otoku Viru"

Paljenjem blagdanske rasvjete i adventske svijeće, prigodnim zborskim pjevanjem članova KUD-a „Baul“ iz Petrčana, glazbenim nastupom Iće Sikirića i njegovih Bibinjaca te puštanjem više od stotinu lampiona koji su u noći 28. studenoga zasvijetlili na virskom nebu – počela je tradicionalna manifestacija „Božićni sajam“ čiji je početak ove godine obilježen prvim danom Došašća.


Adventsku svijeću zapalio je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović poželjevši brojnim okupljenim Viranima i gostima otoka Vira ugodno druženje u atmosferi iščekivanja, nade, budnosti i čežnje, pa je virski Trg svetog Jurja tako jučer od kasnog popodneva bio mjesto susreta i druženja Virana i svih prijatelja otoka Vira. Sve ih je uz svečani i glazbeni program dočekao nikad ljepše i svečanije uređeni trg, mnoštvo štandova s ponudom maštovitih blagdanskih suvenira i rukotvorina, promidžbeni, monografski i informativni tiskani materijali o otoku Viru te bogata gastro ponuda. Uz bademe, fritule i druge slastice, frigane lignje, kobasice i kuhano vino Virani i gosti otoka Vira družili su se uz pjesmu i veselje do kasnijih večernjih sati.


Božićni sajam tradicionalna je zabavna, kulturna i blagdanska manifestacija koju organizira i provodi općinsko poduzeće „Vir turizam“ uz pokroviteljstvo Općine Vir, i to u sklopu cjelogodišnje manifestacije „Vir 365“.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA