Logo
Ispiši ovu stranicu

Od 15. lipnja počeo je s radom Ronilački centar Vir, pa su instruktori krovne ronilačke organizacije CMAS Dario Duić i Sandi Magašić ponovno u akciji

Od 15. lipnja počeo je s radom Ronilački centar Vir, pa su instruktori krovne ronilačke organizacije CMAS Dario Duić i Sandi Magašić ponovno u akciji

RONILAČKI CENTAR VIR. Tako je Ljetna pozornica na Viru opet centar svih ronilačkih aktivnosti, a svim ljubiteljima ronjenja i onima koji će to tek postati, virski instruktori nude tečajeve ronjenja i obuku za ronioca s jednom (R1) i dvije zvjezdice (R2).

- Škola ronjenja uključuje teoretsku nastavu, obuku i zarone na najljepšim lokacijama Virskog mora i podmorja susjednih otoka - ističe instruktor Magašić, pa će dva broda kapaciteta od sedam do 15 osoba ronioce i polaznike škole ronjenja voditi na atraktivne lokacije kod Sestrunja (potonuli brod Ledenik), Molata, Golca kod Dugog otoka, Pohliba između Mauna i Planika te posebno atraktivne Premude.

- Riječ je o lokaciji kod otoka Premude koja ima sustav podvodnih špilja koje zbog rupičastog svoda propuštaju sunčevu svjetlost, pa je zovu Katedrala. Prizor je brutalan, jer Katedrala ima i predivne dvorane koje su među deset najatraktivnijih lokacija za ronjenje u Hrvatskoj, ali rijetko tko tamo odlazi na ronjenje. Upravo zato sljedeći tjedan dolazi nam skupina ronioca iz Zagreba i Karlovca koju vodimo vidjeti Katedralu - kažu nam iskusni virski instruktori koji s Vir turizmom surađuju od osnutka Ronilačkog centra Vir. Zaroni kod Premude, Mauna, Virskog mora i na drugim podvodnim lokacijama, zajedno s nastavom i obukom, polaznike tečaja koštat će 2.400 kuna za osnovni ili napredni tečaj, dok će lokacijska ronjenja iznositi 300 kuna, a discovery ronjenje na plaži Jadro 350 kuna.

- Nismo mijenjali cijenu već godinama, a pogotovo nećemo sada u krizno vrijeme kada ljudima nije lako - ističe Magašić. Ronilački centar Vir radit će do 15. rujna, a uz spomenuti paket ponude ima i ronjenje s brodom uz stručnu pratnju voditelja ronjenja, brojne jednodnevne ili višednevne aranžmane za ronioce svih kategorija. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u uredu Turističke agencije Vir turizam kod virskog rotora (tel. 023/346-741) ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , odnosno izravno na mob. 091/5055-125 (instruktor Magašić) i mob. 098/228-612 (instruktor Duić).

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA