Logo
Ispiši ovu stranicu

Dvadeset virskih predškolaca sinoć se oprostilo od svojih vrtićkih prijatelja i teta iz Dječjeg vrtića Smješko

Dvadeset virskih predškolaca sinoć se oprostilo od svojih vrtićkih prijatelja i teta iz Dječjeg vrtića Smješko

VIRSKI PREDŠKOLCI. Ono što slijedi na jesen, njihov je odlazak u školske klupe prvog razreda Područne škole na Viru, ali su dotad razigrani djevojčice i dječaci bezbrižno proslavili završetak najljepšeg odgojnog i obrazovnog ciklusa. Za nagradu su dobili pizze koje su im cijelo jutro spremali Mile i Nataša iz restorana Kotarina, veliku i dizajniranu voćnu salatu te sladoled za desert. Bio je to dan iz snova.

- Koliko god je ovo bilo veselo druženje s djecom, toliko je nama u vrtiću uvijek pomalo tužno kada se rastajemo od neke generacije. Možda je onima koji nisu dio naše svakodnevnice teško za razumjeti, ali mi smo u vrtiću povezani kao obitelj - kaže ravnateljica Smješka Ivana Bašić. Isti osjećaj imale su vrtićke tete Maja Lipovac, Nikolina Karamović, Petra Dokoza i zdravstvena voditeljica Silvija Vučetić, koje su virske predškolce, popularne Malce, vodile kroz proces sazrijevanja, učenja i spremanja za školske klupe. Roditelji predškolaca, iako iz epidemioloških razloga nisu bili prisutni na zabavi, po dobrom su običaju tetama dali poklone, a virske tete dobile su i drvo života s imenima svih predškolaca.

- Malo nam je teško, jer smo svi bili jako povezani. Ovo nije bio lagan trenutak - kazale su na oproštaju tete iz Smješka. Inače, ovog će ljeta Smješko raditi punom parom, osim u posljednjem tjednu kolovoza i prvom tjednu rujna, kada će se virski vrtić spremati za novu pedagošku godinu i primanje novih mališana. Dječji vrtić Smješko u ovom se slučaju vodio interesima zaposlenih roditelja, kaže ravnateljica Bašić, pa je raspored godišnjih odmora zaposlenika i rad u vrtiću organiziran tako da se nesmetano odvija tijekom srpnja i kolovoza. Prijavilo se ukupno 25 roditelja čija će djeca pohađati vrtić u ljetnom razdoblju.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA